De volgende stappen Alternatieven Geneeskunde Informatie Steden

Deze website is nieuw gelanceerd op:

Columns

Nienke Vonk is een 20-jarige eerstejaars studente Biomedische Wetenschappen te Leuven. In de volgende reeks columns zal de Nederlandse vanuit haar perspectief het nieuwe studentenleven in Vlaanderen beschrijven.

25-07-2012: 824
"Tien maanden geleden stond ik voor de deur van mijn kot in Leuven. De dozen om mij heen gevuld met alles wat ik ondertussen ‘van mij’ mocht noemen. Alle beetjes van mij leven, benodigdheden en herinneringen gereduceerd tot acht kartonnen dozen met bananen.."

26-05-2012: Zomer
"Het is vandaag vrijdag 25 mei. Hoewel we nog bijna een maand verwijderd zijn van 21 juli, voelt het als hartje zomer. Afgelopen week veranderde ons koude kikkerlandje dan toch eindelijk in het land van de korte broeken, ijsjes en verkoelende drankjes op het terras.."

27-04-2012: Het groene monster en de fortune cookies
"Ik ben deze reeks columns begonnen met het schetsen van de nogal wanhopige situatie waarin ik zat te wachten op de uitslag van de loting voor geneeskunde. Velen van jullie weten precies waar ik het over heb en waarschijnlijk slechts de herinnering aan dit moment doet de nodige zenuwtrekjes alweer opspelen.."

10-04-2012: Moe
"Ik zit hier in kleermakerszit op mijn bank met mijn laptop op schoot. Zoekend naar wijsheden die ik hoognodig met jullie moet delen, interessante opmerkingen die onmisbaar zijn voor de toekomstige student geneeskunde. Weetjes, tips en leuke feitjes over België.. "

24-02-2012: Brand is erger
Eindelijk zijn ze dan voorbij. Een ruime maand waarin in ik elke dag om 07.00 uur opstond om na een douche en snel ontbijt aan mijn bureau te schuiven en hier vervolgens niet meer vandaan te komen tot 19.00 uur ’s avonds...

20-12-2011: Maandag Maandag..
"Ondanks dat de examens eraan zitten te komen en er zo’n drie meter hoge verontrustende stapel boeken naar me ligt te staren vanaf mijn bureau, zit ik op mijn bank met een kopje thee in de startmodus een aflevering te kijken van een zeer onintellectuele serie..."

05-12-2011: Plan B
"Met een kloppend hart, knikkende knieën, klotsende oksels en nog zo'n 137 andere verschijnselen van een naderende zenuwinzinking zit je te wachten op de uitslag van de loting voor geneeskunde. De kramp in je rechterwijsvinger van het overmatig klikken op 'vernieuwen' van je Studielink pagina doet..."